Кошнички от кашкавал с плънка
Необходими
продукти
250 г кашкавал
5 бр. гъби,
100 г мек салам,
50 г топено сирене или сирене Крема подправки по избор 2 с.л. лютеница.
Начин на приготвяне
Кашкавала се настъргва на хартия на печене във формата на кръг и се за-пича. След това се обръща върху чаша и с пръсти се притиска да се образува купичка. Гъбите и сала-ма се запър-жват добре, прибавят се подправки-те, топеното сирене и на-края люте-ницата, всичко се разбърква и докато е топло се пълнят кошни-чките.
Руло от кашкавал с колбас и сирене
Необходими
продукти
250 г кашкавал,
2 бр. яйца, 150 г
шунка или салам
,80 г масло, 1-2 бр. моркови, 1 ч.л. горчица, 100 г сирене сол, черен пипер
Начин на приготвяне
Маслото се разбива на пяна. Прибавя се натрошено сирене върху твърдо сварените и рендосани яйца. Добавят се предварително сварените и наряза-
ни на кубчета моркови, шунката наря-зана на кубчета, горчицата и солта. Кашкавалът се оставя за около 15 ми-нути в гореща вода, изважда се и се разточва с точилка върху целофан. Върху него се поставя горната смес и с помощта на целофана се навива на руло. Леко се притиска по дължина и се поставя за няколко часа в хладил-ник. Преди поднасяне се нарязва на филийки и се украсява по желание.
Пълнени гъби с лук и кашкавал
Необходими
продукти
20 бр. големи
печурки ,1 глава лук , 1/2 връзка магданоз, 2 скилидки чесън, 20 г масло100 г кашкавал и 4 с.л. сметана
Начин на приготвяне
Гъбите се почистват и измиват. Отрязват се пънчетата и заедно с лука, чесъна и магданоза се нарязват на ситно, след което се запържват в сгорещеното масло. След като тази смес изстине към нея се прибавят сметаната и малко от настъргания кашкавал. Разбърква се добре и се посолява. С така приготвената смес се пълнят гъбените шапчици, нареждат се в намазнена тавичка, поръсват се с останалия настърган кашкавал и се пекат в предварително загрята до 200 С градуса фурна за 10-15 минути